KANDALLÓ KER - MELEGSÉG ÉS ELEGANCIA AZ OTTHONÁBAN


 • Központi fűtésre köthető
  Központi fűtésre köthető
 • Légcsatornás fűtés
  Légcsatornás fűtés

Pellet infó

 

Fűtés pellettel....tisztán , kényelmesen.

 

Pelletkályha típusok:

 

-Légfűtéses: ( beépített ventillátor fújja a helyiségbe a meleg levegőt )

-Vízfűtéses: ( központi fűtés esetén,radiátor és padlófűtésre  )

-Elcsatornázható: ( beépített ventillátor, meleg levegőt juttat el légcsatornán távolabbi  helyiségekbe  )

 

 

A pellet 100% ban természetes anyagok felhasználásával készül. Alapanyaga legtöbb esetben faipari melléktermék. Fűrészporból és darált faforgácsokból préselik össze nagy nyomáson, kötőanyagként csupán a fában megtalálható lignin szolgál. Nedvességtartama állandó, 10-12 %.

 

  

 

A fapellet legelterjedtebb mérete a 6 mm-es átmérőjű és 2–5 cm-es hosszúságú. A fapellettel üzemelő kazán égőfejét elhagyó láng hőmérséklete 800-900 °C közötti. A füstgáz hőmérséklete 70-100 °C. Így megállapítható, hogy a rendszer több, mint 90%-os hatásfoku.A pellet külseje sima, fényes, vastag hosszrepedésektől mentes. Fontos minőségi szempont a szilárdság . Ez határozza meg a pellet sűrűségét és a törmelék ill. por arányát. Minimális mennyiségű törmelék a fűtés üzembiztonságát növeli, nagy mennyiségben már működési zavart okozhat.A pellet vásárlásakor DIN+ ,vagy az ÖNORM szabványoknak megfelelő pelletet válassza!

Rossz minőségű pellet használatakor,jelentősen csökken a hatásfok,megnől a fogyasztás,salaklerakódás keletkezik,ami üzemzavart okozhat a kályhában. Ennek kijavítása költséget jelent,ami többe fog kerülni,mintha minőségű pelletet vásárolt volna.

 

Pellet kályha működése.

 

 Teljesen automatikusan működik, csak az alapanyag betöltése, és a hamu kitakarítása igényel munkát. A kályhákban található pellet-tartály akár 48 órás működést is biztosít. Egy átlagos kályha fogyasztása 0,5-2,5 kg/h 2,5-11 kW/h teljesítmény mellett.

pellet stove inside

 A pellet a készülékben lévő csiga segítségével (amit motor hajt) eljut a tartályból az égéstérbe. A meggyújtás az izzító ellenállás által felhevült levegővel történik. Az égéstermék a füstgázventilátor segítségével távozik a füstcső csatlakozón keresztül a kéménybe. A tüzelőanyag és az égési levegő mennyiségét a központi egység szabályozza, a minél magasabb égési hatásfok és az optimális működés érdekében. Az egész teljesen automatikus, állandó odafigyelést nem igényel, hasonlóan a gázkazánokhoz. Központi fűtéses pellet kálya, radiátorokra rákötve a komplett épület fűtését is ellátja. Indirekt tárolóval összekötve a használati melegvíz előállítása is megoldható.

 

 A pellet kályha előnyei:

 

-Szabályozható hőmérséklet.

-Felügyelet nélküli üzemelés.

-Tiszta és kényelmes fűtés. ( heti 1x hamuzás )

-Összességében nem drágább mint egy épített kandalló.

-Automatikus gyújtás(telefonos indítás is megoldható)

-Magas hatékonyság(<90%)

-Fejlett technológia

-Környezetbarát

-Modern,esztétikus megjelenés.

 

A pelletkályhának a típusától függ-e a pellet fogyasztása?

A minőségű általában magasabb árfekvésű pelletkályhák magas hatásfokának (90% felett) köszönhetően sokkal kevesebb tüzelőanyagot fogyasztanak.

 Mennyi pelletet éget el egy kandalló naponta?

A készülék teljesítményétől függ, de átlagosan 0,6-2kg/h vízteres esetén esetleg több is lehet.

Folyamatos égés során ha a készülék napi 8-13 órán át fűt, akkor napi szinten 10-25kg fapellet fogyhat el. ( 1 kg.pellet , 50-60 Ft. cca. )

Továbbá egyéb tényezőtől is függ a pellet fogyasztás:

 • befűtendő terület nagyságától (belmagasság!)

 • falak hőszigetelésétől

 • külső hőmérséklettől

 • pellet minőségétől

 • éghajlati viszonyoktól

 • hőigényétől!


                      

Pelletkályha ár és típusok   tovább >>